el grup

Matizzband és un trio de latin jazz fundat l’any 2015 format per Lídia Garcia al baix, Ciscu Catalán al piano i Toni Portell a les percussions. Els tres membres tenen una llarga trajectòria musical en diverses formacions i es troben en aquest projecte per recordar el pont cultural entre Barcelona, ciutat portuària, i la Havana, Cuba. Un trànsit sempre d’anada i tornada.
A Cuba cognoms com Bacardí, Partagàs, Sarrà i Gelata són de famílies catalanes que es van enriquir amb el rom, canya de sucre, café i, desgraciadament, la venta d’esclaus. Músics cubans d’ascendència catalana com Enrique Pla (percussionita del grup Irakere) o l’universal Xavier Cuba, emigrat durant la seva infantesa a aquest país, són un bon exemple d’aquest intercanvi cultural.
Així doncs, recordem el latin,  gènere de l’Habanera originari de Cuba i extès per tota Catalunya, el de la rumba catalana de clara influencia cubana, el del flamenc i el del jazz.
Matizz Band ha tocat al 2016 al Festival Transfronterer de la Cerdanya, al 2015 i al 2017 a la seu de la UNESCO de Barcelona així com a diversos festivals i locals de l’escena musical barcelonina.
Aquest trio neix per recordar a aquesta Barcelona tant moderna que tenim entre mans, l’adveniment del nou latin jazz català, tota una troballa de versions i arranjaments de tots els temps i tots els gèneres. Cuinats per degustar-los sense presses, recreats per poder ser compartits amb sopars, vermuts, cerveses o copes de vi.
Bon profit!